Zelf decoreren van MDF produkten

Op deze pagina vindt u tips over hoe u zelf te werk kunt gaan, bij het decoreren van MDF. Het is echt niet zo moeilijk als dat het misschien wel lijkt. 

 

 

Verftip:

Benodigdheden:

- verf (grondverf voor MDF en verfkleur naar keuze)

- schuurpapier (korrelgrootte 240 en 320)

- verfbakje, verfroller en kwastje 

- ammonia

Aan de slag:

Wanneer u het MDF of alleen de zijkantjes wilt schilderen, zult u dit eerst moeten doen, voordat u met de papierdessins aan de slag gaat.

Voordat u een boom of wandtak gaat schilderen, moet deze eerst aan de bovenkant licht opgeschuurd worden met schuurpapier korrelgrootte 240. Vervolgens neemt u het MDF af met een mengsel van water + een scheutje ammonia. Het MDF is nu vrij van vet en stof.

De eerste verflaag is MDF grondverf. Let ook op, dat u de randjes en hoekjes goed meeneemt. Na droging (ca. 6 uur) schuurt u het geheel weer met schuurpapier korrelgrootte 240, waarna u de decoratie weer schoon maakt met water/ammonia.

De eerste keer schilderen in de verfkleur naar keuze. De verf die u gebruikt kan muurverf of acrylverf (=op waterbasis) zijn. Verf op terpentinebasis is af te raden voor gebruik op baby- en kinderkamers.

Wanneer de eerste laag verf droog is (na ca. 6 uur), schuurt u deze op met schuurpapier korrelgrootte 320. Het geheel moet weer worden afgenomen met water en ammonia. De tweede laag verf kan nu aangebracht worden. Nadat het geheel droog is, bent u klaar om met papierdessins aan de slag te gaan.

 

Decoreren met papier:

Benodigdheden:

- papierdessins (behang, plakfolie, karton, papier)

- behangrandenlijm (kant-en-klaar)

- schaar, potlood, schuurpapiertje of hobbymesje en schaar 

- lijmkwastje

Aan de slag met behanglijm:

U kunt op twee manieren het papier op het MDF plakken. U kunt de MDF vormen op het papier leggen, langs het MDF tekenen en de vorm uit het papier knippen. U smeert het MDF figuurtje in met behanglijm en plakt het papier op het figuurtje. 

U kunt i.p.v. aftekenen langs het MDF ook een stukje papier op het MDF plakken en het overtollige papier langs de randjes van het MDF wegsnijden met een scherp hobbymesje. Als u langs een randje van het MDF gaat en hierdoor een beetje verf verwijderd, kunt u dit later met een kwastje en verf bijwerken.

 

Decoreren met stof:

De MDF figuurtjes eerst omtrekken op de stof. De lijnen die op de stof ontstaan, insmeren met boekbinderslijm en dit laten drogen. Eenmaal droog, een dagje laten liggen, de figuurtjes uitknippen en op het MDF plakken. De tak is zilver geschilderd.

Hummels en Kids decoreert met behang en verf. Deze tip is uitsluitend voor eigen gebruik.

                                                                          

 

 

Bevestigingstip:

Voor het bevestigen op vrijwel alle ondergronden is Tesa powerbond dubbelzijdig tape of een montagelijm geschikt. Vraag in de bouwmarkt naar wat voor uw wand het meest geschikt is om de MDF decoratie op te hangen. 

U kunt ook een op maat gezaagde plaat MDF kopen en deze schilderen. De MDF decoratie kunt u hierop bevestigen en vervolgens met een paar schroefjes of ophangkoord aan de wand bevestigen. Op deze manier heeft u de minste schade aan uw muur bij het verwijderen van de decoratie. Zie als voorbeeld de foto hieronder.

                                                                                   

 

 

Wij wensen u heel veel knutselplezier bij het decoreren van uw MDF produkt. Mocht u nog vragen hebben m.b.t. het zelf decoreren, dan kunt u uw vraag altijd sturen naar info@hummelsenkids.nl.

Prijzen zijn incl. 21% BTW en excl. verzendkosten

Bestellingen worden op volgorde van betaling verwerkt. Op dit moment ligt de levertijd op ca. 2½ week.

Wij sturen u, na ontvangst van het bestelformulier, binnen 24 uur een reactie. Check, indien u geen mail hebt ontvangen, even de spamberichten.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?

UA-123750422-1